Een moment voor jezelf, massage, ontspanning, ruimte in je hoofd. Juist als je ziek bent.

Wanneer je te maken krijgt met kanker breekt er een tijd aan van spanning en onzekerheid. Je kunt je onzeker of angstig voelen en gaan piekeren over wat is of wat komen gaat.

Als reactie hierop kunnen spieren verkrampen, wat pijnklachten en juist toename van spanningen kan veroorzaken. Slecht slapen, moeizaam tot ontspanning komen, moeheid en somberheid

zijn veel voorkomende klachten. Ook kunnen lichamelijke klachten of ongemakken ontstaan door de reeds ingezette behandelingen of er ontstaan van spanningklachten.

Door een massage al dan niet gecombineerd met ontspanningstechnieken en/ of ademtechnieken is het mogelijk om klachten te verminderen, een moment van ontspanning te creëren en aandacht te geven aan jezelf.

Massage

Massage kan een waardevolle aanvulling zijn voor mensen met kanker. Inmiddels is de opvatting dat masseren bij kanker een contra indicatie geeft achterhaald. Uit ervaring blijkt dat mensen door het ondergaan van een massage minder pijnklachten en spanningen ervaren tijdens hun ziekteproces, behandelingen en ziekenhuisopnamen.

Een massage bij kanker patiënten is volledig aangepast aan de diagnose, klachten en wensen van de cliënt. Expertise op het gebied van kanker is daarbij een voorwaarde. Ik heb ruime ervaring met massage bij kanker, heb de training massage bij kanker gevolgd en met mijn achtergrond als verpleegkundige heb ik ruime kennis van de diagnose kanker.

Ik lever alleen maatwerk. Samen bepalen we of de gewenste massage mogelijk en verantwoord is. Er vindt overleg plaats met de behandelaar als hier vanuit de cliënt of mijzelf behoefte of noodzaak toe is. Massage wordt gegeven op een respectvolle wijze in een veilige omgeving, met aandacht.

Ontspanningsoefeningen

Een moment van ontspanning, een moment voor jezelf juist als je ziek bent is belangrijk.

Een ontspanningsoefening kan worden ondergaan en aangeleerd. Door het regelmatig ondergaan of zelf beoefenen van een ontspanningsoefening, treedt er bewustwording op van de spierspanning. Het vermogen om de spieren te ontspannen wordt zo getraind en de spierspanning neemt daardoor af.

Een ontspanningsoefening kan ook inzichten geven, de piekermomenten verminderen en er ontstaat meer rust in het hoofd. Lichaam en geest komen in balans.

Begeleiding

Tijdens of na het ziekteproces ontstaan ook vragen. Je moet voortdurend beslissingen nemen die vooral jezelf aangaan, maar ook ingrijpen in je gezinsleven, de relatie met je partner en of collega’s.

Dan is alleen een luisterend oor niet altijd voldoende. Door het toepassen van technieken, kom je tot het ordenen van je gedachten en tot inzichten waardoor je beter in staat bent om goede beslissingen te nemen. Beslissingen waar je achter kunt staan en waar je je goed bij voelt. Dit komt je gemoedstoestand en je balans ten goede.

Je eigen regie kunnen blijven voeren is belangrijk ook tijdens je ziekteproces. Hierin wil ik je graag begeleiden.

Lilacare voor partner en gezin

Als je kanker hebt dan heeft dat ook een groot effect op de mensen in je directe omgeving. Je partner, kinderen, ouders, iedereen die probeert je zo goed mogelijk te ondersteunen en er voor je te zijn. Het kan voor hen erg confronterend zijn en er kunnen gevoelens van verdriet en onmacht ontstaan. Vermoeidheid en overbelasting ligt op de loer. Een moment van ontspanning en aandacht is hard nodig om het zorgen vol te houden. Ook voor hen kan ik voorzien in een massage een ontspanningsoefening of begeleiding. In mijn praktijk zijn ze meer dan welkom.

Hoe gaat het in zijn werk?

Heb je vragen, bel mij gerust. Na een eerste contact, telefonisch of per mail, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Een intake heeft als doel een kennismaking en inzicht verkrijgen in de diagnose en klachten. We kijken samen naar wat wenselijk is. Intake kan in mijn praktijk of aan huis plaatsvinden. De massage kan tevens in mijn praktijk worden gegeven of in de thuissituatie. Het gaat erom dat je zelf kunt bepalen waar je behoefte aan hebt, het is aan mij om daarin verantwoord en met respect en toewijding een professionele helpende hand te bieden.

Tarieven

Ik reken een vast uurtarief van €55,-

Ik ben gekwalificeerd als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk volgens de 5 natuurgerichte principes en ben aangesloten bij de beroepsvereniging BATC. Dat betekend dat je mogelijk aanspraak kunt maken op (gedeeltelijke) vergoeding van mijn consulten, mits je aanvullende ziektekostenverzekering daar recht op geeft. Per verzekeraar varieert de hoogte van de vergoedingen per consult en op jaarbasis. Informeer zelf bij de verzekeraar.

Wie ben ik?

Ik ben Monique Hopmans Jarenlang heb ik als verpleegkundige gewerkt en ben mij er meer dan bewust van geworden dat gezond en vitaal zijn niet vanzelfsprekend is. Dat ziekte en met name kanker een zeer ingrijpend proces is voor patiënt en zijn directe omgeving heb ik professioneel maar ook privé ervaren. Ik vindt het heel fijn om iemand die deze ziekte heeft getroffen te kunnen ondersteunen met de technieken en vaardigheden waarover ik beschik. Daarmee een ieder die in dit proces zit een moment van ontspanning te kunnen geven. Het gevoel van eigenwaarde te kunnen laten ervaren en een stukje regie te kunnen teruggeven. Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen, bel mij gerust op onderstaand telefoonnummer.

Gevolgde opleidingen

Academie voor Wellnesscoaching: Lichaamsgerichte coaching, NLP, Energetisch lichaamswerk, Ontspanningstechnieken, Ademtechnieken, Stressmanagement. Stoelmassage, Shiatsumassage, Ontspanningsmassage. Voeding, beweging en psyche. Academie voor Wellnesscoaching: Massage Practicioner, Aquasage, Meridianen en vijf elementenleer.
Sociale Academie: MGZ, HBO opleiding maatschappelijke gezondheidszorg. Verpleegkundige A opleiding.

Werkervaring

Maasstad ziekenhuis, Rotterdam, Wellnesscoach, afdeling oncologie, palliatieve unit. Indicatiedeskundige AWBZ zorg.
GGD Rotterdam: Sociaal Verpleegkundige, sociaal medische zorg. Kruisvereniging Schiedam: Wijkverpleegkundige. SFG Rotterdam, verpleegkundig avondhoofd.

Contact

Address:
Ligusterbaan 1 2908LW Capelle aan den IJssel
Telefoon:
+31 6 14 98 61 11