1. Energie - De basis van het leven.

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen funktioneren. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en lichamelijke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden. Door het opheffen van een blokkade kan de energie weer stromen. Ik maak gebruik van lichaamsgerichte coaching, ademhalingstechnieken, ontspanningstechnieken en massage.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is een van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er door overdracht van impulsen(prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren. Er kunnen dan lichamelijke of psychische klachten ontstaan. Blokkades kunnen worden opgegeven met inzet van ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken en/of massage zodat herstel kan optreden.

3. Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Indien de gifstoffen niet worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Met de juiste voedingsadviezen gericht op reiniging van het lichaam en inzet van massagetechnieken wordt de drainage van het lichaam bevorderd. Ontspanningstechnieken,ademhalingstechnieken en lichaamsgerichte coaching worden ingezet voor reiniging van de geest.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam voeding krijgt kan dit leiden tot klachten en ziekte. Voeding kan bestaan uit ongezonde voeding, maar ook uit voeding wel gezond is, maar inmiddels niet meer goed door het lichaam verdragen wordt. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op functioneren van het lichaam en onze psyche. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken. Door inzet van lichaamsgerichte coaching ontstaat inzicht en bewustwording van de belemmerende overtuigingen tot stand. Door deze om te buigen tot positieve gedachten, ontstaat er ruimte. Waardoor er goede keuzes gemaakt kunnen worden t.a.v. een gezonde leefstijl. Wat zijn de voorwaarden en hoe kunnen deze geschapen worden. Een op maat gemaakt voedingsplan in combinatie met een beweegplan met voldoende aandacht voor ontspanning is essentieel.

5. Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewustwording van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk_ en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden. Lichaamsgericht coachen en diverse coachingstechnieken, vergroten het zelfinzicht en bewustwording zodat persoonlijke ontwikkeling kan plaatsvinden. Indien een emotie zich heeft vastgezet kan deze met massagetechnieken, ontspanningstechnieken en ademtechnieken worden opgeheven. Er ontstaat nog meer ruimte waardoor het proces van loslaten van oude overtuigingen en gedrag versneld wordt en er een zo optimale balans kan worden bereikt.

Contact

Address:
Ligusterbaan 1 2908LW Capelle aan den IJssel
Telefoon:
+31 6 14 98 61 11